Svanekegaarden søger værker til udstilling: Få bedømt din kunst af professionelle

Svanekegaarden indkalder igen kunstnere til Bornholms Censurerede Forårsudstilling.

Kunstnere af alle slags kan sende deres værker ind i for eksempel glas, tekstil, grafik, skulpturer, collager eller noget helt andet.

Udover at få en chance for at være med på Bornholms Censurerede Forårsudstilling 2019, har to af de udvalgte kunstnere også mulighed for at vinde et rejselegat. Bornholms Regionskommune tildeler et studie- og rejselegat på 5.000 kr., og det samme gør Svanekegaardens Kunst- og Kulturforening.

Hvis du kunne tænke dig at få dine kunstværker bedømt af professionelle censorer og måske udstille dem, kan du sende ind til Bornholms Censurerede Forårsudstilling 2019. Og måske kender du andre, du vil opfordre til at gøre det samme. For jo flere der melder sig, desto bedre kan forårsudstillingen blive, oplyser Vibeke Eskesen, formand Svanekegaardens Kunst- og Kulturforening.

Fristen for at ansøge om at komme med på 2019 udgaven af den censurerede udstilling er den 1. marts.

Årets censorer

Sidste år udvalgte censorerne 87 værker af 39 kunstnere, og udstillingen blev set af mere end 1100 tilskuere.

Censureringen er i år lagt i hænderne på skulptøren Henrik Menné samt billedkunstnerne Lars Høeg og Hjördis Haack, der begge har censureret på Charlottenborg. Det er også censorerne, der begrunder og udvælger, hvem der skal have de to studie- og rejselegater á 5.000 kroner.

Der er fernisering fredag 29. marts, og herefter er udstillingen åben hver dag til og med 2. påskedag 22. april.