Sjovt at arrangere populært vinterløb: I juli kommer folk automatisk

De sidste adgangsbilletter til løbet Salomon Hammertrail, der afholdes 26. januar, blev udsolgt i december.

– Jeg tror, at løbet er blevet så populært især på grund af ruten, der er meget attraktiv. Folk er jo vildt begejstrede over vores flotte natur. Det er jo bare noget helt andet end om sommeren, når alt er grønt og solen skinner. Det kan være lige så flot om vinteren, når der er sne, og alt er råt at se på. Vi kunne faktisk godt ønske os, at der kom lidt sne i januar, for det giver et helt andet indtryk af hele vores natur, forklarer løbsarrangør, Lene Møller fra Tejn IF.

Løbet starter og slutter af ved Domen, og det er en bygning, der vækker begejstring blandt deltagerne:

– Der er jo bare hyggeligt i Domen. Det er et lækkert sted, der ikke er for stort, og hvor man derfor oplever, at der er noget intimitet. Folk er bare vilde med Domens særprægede arkitektur. Og den ser jo fantastisk ud, som den ligger der nede ved kysten.

– Men bygningen i sig selv sætter også en begrænsning på hvor mange løbere, vi kan have med til Hammertrail. Selv om folk er ude at løbe på skift, så kan der godt blive lidt tæt derinde, og det skal være en god oplevelse for alle dem, der er med i løbet, understreger Lene Møller.

Mange løbere giver ekstra omsætning

Endelig nævner Lene Møller, at de mange løbere smitter af på det lokale erhverv:

– De lokale forretningsdrivende er glade for, at der holdes løb uden for sæsonen. I juli måned kommer folk automatisk herover, for der er jo sol og sommer. Det er i ydermånederne, at det er sjovt at få folk herover. Så får folk en helt anden oplevelse af vores natur. Og det giver også lidt ekstra omsætning til de forretningsdrivende, der holder åbent hele året, fortæller hun.

– Slægtsgården, som jo holder åbent hele året, har fuldt booket med løbere i den sidste weekend i januar. Og så snakkede jeg med dem fra Nordly, de er også fuldt booket. Nogle af løberne lejer sommerhus. Og for eksempel har restaurant Det Gamle Posthus fuldt booket op om lørdagen med løbere, og fredag er også godt fyldt op. Så det smitter af og giver da et boost i de her tyndt belagte måneder.