Politiet advarer mod farligt hærværk: Mindst 16 postkasser sprængt

I årets første dage har politiet foreløbig modtaget 16 anmeldelser om postkasser, der har været ofre for nytårets krudt.

Det fortæller beredskabsleder Hans Henrik Dam fra Bornholms Politi, der fortæller, at det ligger tæt på sidste års niveau, hvor politiet modtog 14 anmeldelser om sprængte postkasser i dagene efter nytårsaften.

Hærværket er altså en fast tilbagevendende forbrydelse i forbindelse med fejringen af nytåret, men det ikke ufarligt, og politiet advarer mod det.

– Det er skide farligt. Det er jo en ukontrolleret sprængning, når man ikke bruger fyrværkeriet, som det er meningen, det skal bruges. Metalsplinter fra postkassen flyver ukontrolleret rundt i luften, og det er farligt for både dem, der smider krudtet i postkassen, men også for forbipasserende, siger Hans Henrik Dam.

Det er desuden ulovligt at sprænge postkasser, da det betegnes som hærværk. Politiet har dog ikke mulighed for at efterforske sagerne, medmindre der kommer konkrete henvendelser, efterforskerne kan gå videre med, fortæller beredskabslederen.

Ud over de sprængte postkasser er politiet godt tilfreds med måden, årsskiftet forløb på.

– Generelt har nytåret været meget stille og roligt. Vi har været forskånet for de store skader, og det er ikke ulovligt krudt, der har præget døgnrapporten, siger Hans Henrik Dam.