Politidirektør opfordrer til charmeoffensiv: Bornholm mangler snart mange betjente

I Bornholms Politi kommer til at mangle mange unge betjente i de kommende år. Det fortalte politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen sine kolleger ved myndighedernes nytårsparole på Almegårds Kaserne.

– Vi skal have 30 nyuddannede kolleger i løbet af de kommende 2,5 år, sagde Kit Claudi Grøn-Iversen i sin tale onsdag formiddag.

Bornholms Politi vil i 2019 arbejde på at gøre sig attraktiv for unge, der kunne aspirere til en politikarriere på Bornholm.

– Fokus bliver på at få tiltrukket fra andre kredse – eller lokket nogen af jeres værnepligtige til at søge ind på politiskolen – og dermed ind til det gode politiliv på Bornholm, lød det fra politidirektøren.

I en tid, hvor antallet af politifolk er usikkert, er det vigtigt, at andre myndigheder kan samarbejde med Bornholms Politi, bemærkede politidirektøren.

– Det er positivt, at vi jævnligt har fælles arrangementer som dette, så alle kan lære hinanden at kende før vi står ude i virkeligheden ved en hændelse. Godt kammeratskab bærer os gennem de kritiske situationer. Usædvanligt godt kammeratskab er det, jeg har set udfoldet i praksis her på øen.