Lea Wermelin: Svar om Express 1 skal komme hurtigt

Hvor komfortable er Express 1 og 2, der snart også vil sejle til Bornholm? Det svar vil Socialdemokratiet ikke vente til foråret med at få.

Også færgen Max Mols bliver en del af undersøgelsen, når den skal sejle mellem Rønne og Ystad i påsken. At vente på Max Mols vil forsinke undersøgelsen, påpeger partiet.

– Undersøgelsen er desværre blevet forsinket, og vi har også tænkt os at stille nogle opfølgende spørgsmål: Dels så vi får skilt det ad, så vi ikke skal vente på, at undersøgelsen af Max Mols er færdig, før vi kan få resultaterne af undersøgelserne af Express 1 og 2, der vil være færdig før, siger folketingsmedlem Lea Wermelin (S).

Som sin kollega Peter Juel-Jensen (V) vil også Lea Wermelin forfølge, om det udpegede firma Force Technology er habilt til at undersøge Molslinjens færger uafhængigt. Fredag oplyste to tidligere Færgen-officerer, at Force på flere plan samarbejder med Molslinjen.

– Vi vil også bede ministeriet om et svar omkring virksomhedens habilitet, fordi der jo lokalt har været stillet spørgsmålstegn ved, om de nu er neutrale. Hele grunden til, at undersøgelsen er blevet forsinket er jo, at der var habilitetsproblemer med den første virksomhed, som ministeriet ville hyre ind, siger hun.

– Jeg går selvfølgelig stærkt ud fra, at ministeriet går med livrem og seler. Vi er bare nødt til at være sikker på, at vi kan bruge undersøgelsen til noget, og for os i S handler det først og fremmest om, at der bliver handlet på undersøgelsen, siger Lea Wermelin.