Forbund har 70 ledige medarbejdere: Jensen kan ansætte lokal arbejdskraft

I 2018 måtte Jensen Denmark på grund af faldende ordretilgang sige farvel til 117 medarbejdere, men nu synes efterspørgslen vendt, og derfor skal Jensen i 2019 ud og ansætte mindst 60-65 nye medarbejdere.

Det kunne Jensen Denmarks administrerende direktør, Morten Rask, fortælle i en pressemeddelelse tidligere i dag.

Det er – ifølge pressemeddelelsen – primært produktionsmedarbejdere, der skal ansættes for at sikre, at virksomhedens produktionskapacitet er stor nok til at levere de ordrer, der allerede nu er sikret, og da der fortsat kommer nye ordrer til, kan det endelige antal nyansættelser på Rønne-virksomheden ende med at blive større.

Hvor lang tid, der vil være arbejde til de nye medarbejdere vides endnu ikke.

– Der er fortsat usikkerhed på verdensmarkederne, og det er usikkert hvor langt vores højsæson strækker sig ind i 2019 og hvor stor den bliver, skriver Morten Rask i pressemeddelelsen.

Lokal arbejdskraft

Hos Metal Bornholm, der organiserer en stor del af produktionsmedarbejderne på Jensen Denmark, glæder afdelingsformand Klaus Holm sig over de nye arbejdspladser.

Ved fyringsrunderne i 2018 var det rigtigt mange af hans medlemmer, der blev sendt på dagpenge, og han har en forhåbning om, at mindst to tredjedele af de nye jobs vil gå til medlemmer af Metal Bornholm.

– Det er dejligt at udviklingen er vendt, og at Jensen igen ansætter, siger han til Bornholms Tidende.

Metal Bornholm har i øjeblikket knap 70 ledige metalarbejdere.

Derfor mener Klaus Holm, at de nye stillinger umiddelbart kan besættes med lokal arbejdskraft.

– Men hvis antallet af nyansættelser bliver højere end det tal, der er meldt ud nu, så bliver vi måske nødt til at hjælpe med at finde medarbejderne ovre, og så skal vi til at se på alle de praktiske udfordringer, der følger med, fortsætter Klaus Holm.

Fleksibelt arbejdsmarked

Siden 2013 er antallet af medarbejdere i Jensen Denmark steget fra 376 til cirka 480 ansatte, og da kurven toppede i 2017 var der 592 medarbejdere på virksomheden.

I pressemeddelelsen giver administrerende direktør Morten Rask det fleksible danske arbejdsmarked en stor del af æren for denne udvikling.

– Det har stor værdi, at arbejdstager og arbejdsgiver i Danmark har etableret et fleksibelt arbejdsmarked, der understøttes af dagpengeregler, og sikrer, at virksomhederne kan tage de ordrer, der efterspørges ude i den store verden, skriver han i pressemeddelelsen.

Den opfattelse deler Metal-formand Klaus Holm.

Han mener, at den fleksible danske arbejdsmarkedsmodel er med til at fastholde virksomheder som Jensen Denmark på Bornholm.

– En gang imellem er det nødvendigt, at der sker tilpasninger i virksomhedernes kapacitet, og hvis vi ikke havde den fleksible danske arbejdsmarkedsmodel, ville virksomhederne være meget mere forsigtige med at ansætte, siger han og henviser til, at det i nogle europæiske lande er meget svært for virksomhederne, at afskedige medarbejdere.

– Når de først er ansat, er det nærmest umuligt at komme af med dem. Derfor bliver det attraktivt for virksomhederne at flytte til lande med lavere medarbejderomkostninger, og det undgår vi med den danske model, siger Klaus Holm.