Venstre: Vi vil gøre alt for at beholde vores mandat

Der var pyntet op med blå balloner, blå flag og blå servietter, da Venstre Bornholm lørdag afholdt nytårsmøde i Aakirkeby Hallerne.

Æresgæsten var miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), som tidligere på dagen havde besøgt Hammershus, Ekkodalen og bisonerne i Almindingen og derfor var iført praktiske støvler og ditto bukser.

– Som det fremgår af mit tøj, har jeg været ude og kigge på bisoner. Måske er der nogen, der ikke kan genkende mig uden slips, jokede han veloplagt, før han kastede sig ud i en 45-minutter lang tale om det nye år.

2019, der både byder på EU-parlamentsvalg og folketingsvalg, bliver et spændende år, sagde ministeren blandt andet. Talen bar netop bræg af den forestående valgkamp, som ifølge Jakob Ellemann-Jensen særligt kommer til at omhandle store emner som økonomi, sundhed, udlændinge og klima.

– I Venstre har vi vist, at vi kan finde den fornuftige balance på de her områder, sagde han.

– Man skal huske, at dem, der tilbyder nemme løsninger på svære spørgsmål, tilbyder noget, der er svært at realisere, tilføjede han.

Ro på bagsmækken
Niels Plum, formand for Venstre Bornholm, bød velkommen til lørdagens møde, som omkring 80 personer var mødt op til.

– Tidligere var møderne kun for Venstre-folk, men vi har gjort meget mere ud af at fortælle, at det er et offentligt møde: Værsgo at komme. Hvis ikke vi byder nye folk ind, så får vi heller ikke nogen nye folk, sagde Niels Plum, som var meget glad for at have Jakob Ellemann-Jensen som hovedtaler.

– Det er altid dejligt og hyggeligt at have besøg af Jakob (Ellemann-Jensen, red.). Han er jo et pragtfuldt menneske – også at høre på, sagde han.

Ved lørdagens møde var folketingskandidat for Dansk Folkeparti Jess Persson samt kommunalbestyrelsesmedlem for Dansk Folkeparti René Daniellson desuden til stede.

– Det er dejligt. Det er den samme blok, og jeg kan da godt forstå, at de gerne vil høre noget kvalitet, sagde Niels Plum om de to DF-medlemmer.

Ved det seneste folketingsvalg adskilte blot 89 stemmer Venstre og Dansk Folkeparti. Hvad vil I gøre for at sikre, at Venstre beholder sit mandat i Folketinget?

– Vi vil gøre alt, hvad vi kan. For nogle år siden havde vi en del uro i partiet, men der er ro på bagsmækken nu. Vi støtter alle op om, at vi skal beholde Venstres folketingsmandat. Det får man ikke ved at sidde stille, og det er faktisk også et par år siden, at jeg har siddet stille.