Stormrådet: Bornholm blev ramt af stormflod, men skaderne er få

Den forhøjede vandstand 2. januar var kraftig nok til at blive klassificeret som stormflod på hele Bornholm og en række andre landsdele. Det har Stormrådet afgjort torsdag eftermiddag.

Kategoriseringen har betydning for erstatningsmulighederne. Officiel stormflod eller ej, på Bornholm ser det ud til at være mindre relevant, idet skaderne på privat ejendom har været minimale. de to skadeservice-virksomheder, som Bornholms Tidende har talt med, meddeler, at der ikke blevet registreret nogen skader på øen.

Badehuse som den beskadigede nybyggede sauna i Sandvig samt både- og badebroer, der led skade i blandt andet Hammer Havn, er undtaget i stormflodsloven, og ejerne kan dermed ikke få erstatning.

Foruden Bornholm har Stormrådet afgjort, at der var tale om stormflod på Sydsjælland, Lolland-Falster, Langeland, Nordfyn, øerne i Det Sydfynske Øhav, Als samt ved den jyske østkyst syd for Lillebælt.