Skovrider om fundet af en død ræv: Nej. Den er ikke bornholmsk

En død ræv blev torsdag formiddag samlet op i en vejkant i Almindingen. Fundet er opsigtsvækkende, fordi ræven officielt er uddød på Bornholm.

– Vi har været oppe og kigge på den, og nu røntgenfotograferer vi den. Det plejer vi at gøre for at se, om den for eksempel har hagl i kroppen, eller om den er blevet kørt ned. Hvis den er skudt, er den sandsynligvis ikke skudt på Bornholm, siger skovrider Søren Friese.

Skovrideren er selv helt overbevist om, at ræven ikke kan være lokal.

– Jeg har været her i 12 år, og jeg har 25 mand ansat, der bruger rigtig mange timer ude i naturen, og vi har aldrig set ræv, rævegrave, rævehvalpe eller noget som helst. Så chancen for, at der er ræv på Bornholm betragter jeg som meget, meget, meget lille, siger skovrideren.

Det er dog ikke første gang, Naturstyrelsen har fundet en død ræv på Bornholm, siden den bornholmske rævebestand blev udryddet af sygdom i slutningen af 80’erne.

– Vi har før været udsat for, at jægere og turister synes det er sjovt at smide en død ræv i vejkanten. Men selvfølgelig tjekker vi op på det. Nu prøver vi at eftervise, at det her er en ræv, der kommer udefra, siger skovrideren, der ikke har tal på, hvor mange døde ræve der er fundet i de 12 år, han har været på øen.

Hvis ikke røntgenfotograferingen fører til nogen konklusioner om rævens ophav, vil dyret blive sendt til dna-analyse.