Ny ejer giver 7,5 mio. kroner for Biokraft

Bigadan betaler 7,5 mio. kroner for Biokraft i en handel, som Bornholms Energi og Forsyning har offentliggjort i dag.

Den nye ejer overtager samtlige forpligtelser, det vil sige tre medarbejdere, bygninger, anlæg med videre. Bigadan overtager dog ikke Biokrafts gældsforpligtelse på 9,5 mio. kroner, fremgår det af en pressemeddelelse.

Det er udsigten til faldende statsstøtte og investeringer på op mod 30 mio. kroner for at sikre en langsigtet og stabil drift af Biokraft, der har fået ledelsen i forsyningsselskabet til at sælge Biokraft til Bigadan. Overtagelsen fandt formelt sted den 31. december.

– En lukning ville medføre et langt større økonomisk tab, og samtidig ville en vigtig brik i den grønne omstilling på Bornholm forsvinde. Nu har vi en situation, hvor Biokraft er solgt og bliver videreført af en seriøs spiller. Det er det bedste scenarie, og med udgangspunkt i de givne omstændigheder er vi meget tilfredse, også med salget, siger Rasmus Sielemann Christensen, direktør i Bornholms Energi og Forsyning.

Bornholms Energi og Forsyning har siden sensommeren arbejdet på at få andre med stærke kompetencer inden for biogas til at overtage Biokraft.

– Bigadan har tilkendegivet, at man både vil udvikle Biokraft til at håndtere en større volumen end i dag og også investere i anlæggets fremtid. Det synes vi tegner et positivt billede af fremtiden, fortæller Rasmus Sielemann Christensen.