Undersøgelse af ældreområdet er godt på vej

Indsatsen på ældreområdet skal have et løft. Derfor har medarbejdere og ledere fra kommunens hjemmepleje og plejeboliger i løbet af 2018 oparbejdet viden og indsigt fra området ved fire temamøder.

I forrige uge mødtes den politiske følgegruppe for at få præsenteret de foreløbige resultater af samarbejdet, som formanden for følgegruppen, borgmester Winni Grosbøll (S), kalder for ”engageret og seriøs”.

– Vi vil selvfølgelig lytte og se på de løsninger, som medarbejdere og ledere peger på. Processen betyder også, at vi nu i endnu højere grad end tidligere kan agere ud fra brugbare fakta i stedet for løse antagelser, enkeltoplevelser og myter, udtaler Winni Grosbøll i en pressemeddelelse.

Også formand for det ældre- og sundhedspolitiske udvalg i Ældre Sagen på Bornholm, Steen Sejfert Larsen, er tilfreds med samarbejdet:

– Vi er kommet et godt stykke på vej, og det bliver interessant at se, hvordan vi kan bruge den nye viden til konkrete forslag, som vil have en stor og positiv betydning for ældre borgere på Bornholm.

Processen med at forny og løfte hele ældreområdet befinder sig fortsat i den analytiske fase, hvor der bliver indhentet data og talt om forholdene. Under de fire temamøder er det blandt andet kommet frem, at der er markant forskel på hjemmeplejen og plejeboligerne på Bornholm.