Ekstra penge på vej til 593 pensionister

Mange pensionister fra Bornholm vil fra januar få væsentlig mere udbetalt fra PensionDanmark. Det oplyser pensionsselskabet.

Af de over 50.000 pensionister hos PensionDanmark, som kommer til at opleve, at deres pensionsudbetalinger fremadrettet stiger med mellem fem og 25 procent, bor 593 af dem på Bornholm.

– Vi justerer, så de fleste pensionister hos PensionDanmark fra januar vil få mærkbart højere udbetalinger fra den livsvarige pension, siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark.

De højere udbetalinger sker samtidig med, at de fleste andre danske pensionskunder oplever, at forventninger til højere levealder og lavere afkast de kommende år betyder, at de skal sænke forventningerne til udbetalinger fra pensionsopsparingen en anelse, lyder det fra PensionDanmark

Når selskabet alligevel kan gå mod strømmen, skyldes det blandt andet, at det med mange almindelige lønmodtagere som håndværkere, chauffører, frisører og rengøringsassistenter blandt medlemmerne har reserveret penge til en såkaldt udjævningsmekanisme.

Den gør det muligt, at pensionisternes udbetalinger løbende kan sættes op, hvis priserne stiger, forklarer selskabet.

– Vi har måske været for forsigtige med at holde medlemmernes udbetalinger på et niveau, hvor de har undgået større udsving i deres udbetalinger, når renter, afkast eller priserne i supermarkedet slog nogle slag undervejs. Vi mener nu, at vi har fundet en bedre balance, så pensionisterne får flere penge i hånden hver måned uden, at de samtidig står over for en unødigt stor risiko for, at udbetalingerne sættes ned igen, siger Torben Möger Pedersen i en pressemeddelelse.