Hård kuling i Østersøen: Det bliver en meget blæsende start på 2019

Starten på 2019 bliver blæsende. Vinden tager til i løbet af nytårsaftensdag og i særdeleshed nytårsnat, og Danmarks Meteorologiske Institut forudser tirsdag den 1. januar blæsevejr på op mod 18 meter i sekundet mellem Rønne og Ystad. Det vil ifølge havprognosen give over tre meter høje bølger i Østersøen.

Vagtchef Henning Gisselø fra DMI fortæller til Bornholms Tidende, at prognosen med hård kuling er ret sikker, og at blæsevejret kulminerer omkring tirsdag middag. Derefter vil vinden aftage og gå fra vest og over i nord, siger han.

– Det vil også give nogle mindre bølger, fordi vinden kommer lidt i læ, siger meteorologen, som i øvrigt indskyder, at vinden over land ikke bliver lige så kraftig.

Hurtigfærgen er aflyst

Rederiet Molslinjen har hidtil aflyst, når vinden har nået 16 meter i sekundet, og bølgerne har været tre meter høje. Det har medført 42 aflysninger, siden Molslinjen overtog færgebetjeningen af Bornholm den 1. september.

Opdatering: Molslinjen har aflyst Express 1 hele dagen og indsætter Hammershus og Povl Anker på Ystad-ruten.

Havprognosen for tirsdag klokken 12. Foto: DMI