Teknisk samling har brug for hjælp: Ting og røverhistorier fra Klædeskabet efterlyses

En mand fra Rønne skabte stor begejstring hos Bornholms Tekniske Samling, da han forærede stedet en tidlig julegave.

Det fortæller Flemming Vibe, der er sekretær i Bornholms Tekniske Samling i et læserbrev til Bornholms Tidende.

Manden forærede samlingen et sæt møbler fra Central Cafeen. Værtshuset, der også er kendt som Klædeskabet, var i over hundrede år et helt særligt sted i Rønne, indtil det blev revet ned i oktober 1980.

Fra 1. maj kan man sidde i de nyerhvervede møbler, nyde en bajer og formentlig i det uendelige fortælle historier om livet på Klædeskabet, lyder forventningen fra Bornholms Tekniske Samling.

Historien om værtshuset skal ligge på bordet, når udstillingen åbner, og her har de frivillige brug for hjælp fra bornholmerne.

Bornholms Tekniske Samling opfordrer alle til at skrive og sende netop deres historie, så alle historierne fra Klædeskabet kan komme med.

Desuden vil samlingen gerne opgradere udstillingen, hvilket der også søges om hjælp til:

– Effekter fra Klædeskabet vil være “guld værd” ved sådan en udstilling, så vil du af med den lampe, det skilt, askebæger eller hvad du nu har passet på i snart 40 år, så ved du, hvor det kan komme til ære og værdighed og dit navn – som stamgæst – kan blive nævnt, skriver Flemming Vibe i sit læserbrev.

Der efterlyses også fotos af de i alt fem værtspar, der har haft Klædeskabet gennem årene.

Klædeskabet er blot et af flere projekter, der bliver arbejdet på i vinterens løb.

– Jo, vintersæsonen er en travl tid på Teknisk Samling, og vi sladrer ikke om de underjordiske, som hjælper os, skriver Flemming Vibe.