Rederi: Der sker spændende ting på øen

Christiansøfarten, der har sejlet mellem Bornholm og Christiansø siden 1960, fik tidligere på måneden papir på de næste fem års samfundsbegrundede sejlads på ruten.

Peter Stange Jensen fra rederiet glæder sig over fortsat at være med i udviklingen af Ertholmene, som også er på vej med en ny strategi, der blandt andet skal skaffe 10.000 flere turister til øerne årligt.

– Det er spændende, at der sker noget nyt, og jeg er glad for, at man har lagt sig fast på, at turismen er drivkraften på Christiansø nu, hvor man har erkendt, at fiskeriet stort set er væk, siger han til Bornholms Tidende.

– Store Tårn er jo blevet helt fantastisk flot, efter at det er blevet renoveret, og det er altså godt for Christiansø, at der sker sådan nogle nye tiltag. Vi er glade for at kunne være med i udviklingen, siger Peter Stange Jensen.

Mulighed for forlængelse

Christiansøfartens nye kontrakt med staten gælder for årene 2020 til 2024 og byder på en mulighed for forlængelse i yderligere tre år.

– Fem år går som bekendt hurtigt, så vi er godt tilfredse med den her aftale, siger Peter Stange Jensen.

Han havde ikke forventet, at folk ville stå i kø for at byde på sejladsen, og han kan ikke oplyse, om der var andre, der bød på den samfundsbegrundede færgebetjening af Christiansø. Men han glæder sig over, at det er Christiansøfarten, der fortsætter på helårsruten.

– Det giver os ro på, siger Peter Stange Jensen.