Nyt museumsrum i Rø bliver gratis for publikum

Augustinus Fonden roser de bornholmske museers ambition om at få kunst og arkæologi/historie til at spille sammen under samme tag, når det nye museumscenter kommer op at stå på Helligdommen.

Ikke mindst tanken om at lave et tredje fysisk rum mellem de to museer, Museum+ får rosende ord med på vejen af fonden, der i sidste uge donerede 25 millioner kroner til byggeriet.

Museumsdirektør for Bornholms Museum, Jacob Bjerring-Hansen, fortæller, at Museum+ skal være en arena for kultur i meget bred betydning.

– Museum+ skal være et varmt rum, der er åbent hele året, og som det er gratis at træde ind i efter en lang vandretur på et råkoldt Bornholm.

– I rummet kommer vi til at formidle på tværs og have en form for kulturtorv med foredrag, koncerter, musik, videovisninger og andet. Det bliver et mere uformelt museumsrum, som folk bare kan træde ind i. Vi kommer til at kunne tilbyde øen noget, som vi ikke har nu, siger Jacob Bjerring-Hansen.

– – – – –

Udvidelsen

Det planlagte byggeri omfatter en omkring 3.000 kvadratmeter stor tilbygning til det nuværende kunstmuseum omfattende:

Museet for Lys.

MUSEUM+, der er et nyt stort ikke-billetteret foyerområde med auditorium, bogcafe og andet.Nye udstillingsarealer for det kulturhistoriske museum i underetagerne.

Projektet indebærer at Bornholms Museum flytter til Helligdommen fra sin nuværende placering i Rønne.

Der er bevilget over 134 millioner kroner til projektet, og fundraisingen til restfinansieringen er i fuld gang.

Byggeriet er nu støttet af Augustinus Fonden, Villum Fonden, Nordea-fonden, Bornholms Regionskommune, Brdr. E., S. & A. Larsens Legat, Sparekassen Bornholms Fond, Otto Bruuns Fond samt Aase og Ejnar Danielsens Fond.