Mårhunden er muligvis spottet nær Rø

Bornholms nye rovdyr, mårhunden, er muligvis blevet set mellem Rø og Klemensker. Det var en kvinde og hendes søn, der så det mystiske dyr i et oversvømmet område ved Kleven nær cykelvejen.

Det har kvinden fortalt naturvejleder Jens Kofoed.

Jens Kofoed mødte kvinden, da han for nylig satte vildtkameraer op ved naturbørnehaven Liden Stina ved Olsker. Kvinden er pædagog i børnehaven, der både har mistet en høne og observeret mistænkelige lorte på det seneste og derfor mistænker, at en mårhund er på spil.

Naturvejlederen fangede ikke andet end en stribet kat på vildtkameraet ved børnehaven, men kunne altså til gengæld notere sig endnu en interessant observation.

Svarene er på vej

Det er den 11. mulige observation af mårhund, som naturvejleder Jens Kofoed har hørt om.

Observationen er ifølge naturvejlederen særligt interessant, fordi kvinden og hendes søn selv var kommet frem til ved en søgning på nettet, at det måtte være en mårhund, de havde set.

– Det var allerede i foråret – altså længe før det overhovedet kom frem, at der var mårhund på Bornholm, siger Jens Kofoed.

Mårhunden beskrives som et meget pelset dyr med korte ben. Den er bred over ryggen, og dens farver sammenlignes ofte med farverne på en schæferhund.

Efter dna-analyser af fire rovdyrlorte tidligere på året meget overraskende dokumenterede, at der er mårhund i den bornholmske natur, har Jens Kofoed sat jagten ind på dyret.

Han har i den forbindelse samlet endnu flere lorte ind og sendt dem til dna-analyse i samarbejde med Aalborg Universitet og Miljøstyrelsen. Svarene bør være lige på trapperne, vurderer naturvejlederen.

Han håber, de nye analyser kan gøre os klogere på, hvor mange mårhunde, der er på Bornholm, hvor dyrene mest sandsynligt stammer fra og hvilke køn, der er til stede.