Stig Rossen elsker rollen som skurk: Ingen behøver at kunne li’ dig

Sanger og skuespiller Stig Rossen er stort set årligt på Bornholm for at optræde og tager gerne sin familie med.

Han spiller den danske officer Adolph Fuchs, som blev berygtet for sin rå og brutale behandling af ægteparret Leonora og Corfitz Ulfeldt under deres fængsling på Hammershus, når musicalen Leonora Christina spiller i Odense i starten af det nye år.

– På papiret er Adolph Fuchs i hvert fald en led satan, konstaterer Stig Rossen.

– Men det er også en direkte ordre fra kongen, at han skal torturere ægteparret. Det er hans opgave at nedbryde dem både fysisk og psykisk.

Hvordan er det at skulle spille sådan en rolle?

– Jeg elsker det! Jeg tror, alle skuespillere har en fascination ved at skulle spille folk, som er anderledes end folk er flest. Det kan være en lille smule todimensionelt at skulle spille en helt, men som skurk har du den store frihed, at ingen behøver kunne li’ dig. Tværtimod, så der har du et meget større spillerum, siger Stig Rossen.