Ny bog fortæller om uforklarlige hændelser på Bornholm

Almindingen er Danmarks mest mystiske skov, Fanden bor på Hammershus, og Emma Løffler går igen på Hotel Østersøen i Svaneke.

Det er nogle af historierne i et kapitel om Bornholm i den nye bog Det Okkulte Danmark, som netop er udkommet på Gyldendal.

Bogen tegner et billede af kongerigets mørkeste sider og beskriver “alt det hemmelige, dystre, overraskende og skræmmende, som det danske land har at byde på”.

Og et af budskaberne er altså, at det uforklarlige trives på Bornholm – og ikke mindst i luften over os. Forfatteren, Bo Bomuld, beretter således om en ren UFO-vrimmel over Østersøen.

I 1950’erne var der en bølge af UFO-observationer, og få steder var den mere nærværende end på Bornholm, hedder det i bogen.

I 1975 blev en kvindes bil oplyst af et kraftigt blåt lys fra oven, der omgående slukkede motoren og lygterne på bilen. Det skete fire gange over en distance på 300 meter, da kvinden var på vej til arbejde på sygehuset i Rønne, fremgår det af bogen.

Og så sent som i 2010 var der en flyveleder, der hen over en her time fulgte en række uforklarlige objekter sydøst for Poulsker, skriver Bo Bomuld.

– Klokken 22.30 så han et enligt lys på den fuldmåneoplyste nattehimmel, lyder det i beretningen, og det varierede på en måde, så flyvelederen ikke mente, det kunne være en stjerne.

– Efter få minutter dukkede endnu et punkt op under det første lys. Pludselig ramte de hinanden som ved en eksplosion og forsvandt. Dette fortsatte med at gentage sig, indtil himlen blev overskyet, står der i bogen.

UFO-observatøren Connie afslutter et langt kapital om de uidentificerede flyvende objekter omkring Bornholm:

– Jeg er sikker på, at folk snart får øjnene op for, hvad der sker omkring os, og for de fleste vil det være en befrielse.

Bogen Det Okkulte Danmark udkom den 17. januar.