Isolatør om de bornholmske tilstande: Det ligner Albanien i 50’erne

Bornholm har et problem med dårlig isolering af vand- og varmerør i husene. Rigtig mange fyrer populært sagt for gråspurvene, når opvarmet vand skal transporteres rundt til husets vandhaner og radiatorer.

Det er budskabet fra Bornholms eneste tekniske isolatør, Allan Westphal, der fra Sandvig driver virksomheden Isolering Bornholm.

Han er uddannet teknisk isolatør, og han isolerer rør samt ventilationskanaler. Det, der møder ham ude i de bornholmske hjem, virksomheder og offentlige bygninger, er meget ofte ikke i orden.

– Vi hører en masse om bæredygtighed og Bright Green Island. Men jeg kommer rundt og ser, hvordan tingene faktisk ser ud her, og når det handler om isolering, er det bestemt ikke bæredygtigt, siger han.

– Det ligner Albanien i 50’erne. Der er ikke isoleret op til standard nogen steder, og det er helt anderledes, end hvordan det ser ud i resten af landet. Jeg vil nødig lyde som den sure mand i selskabet, men det er det, jeg ser, siger Allan Westphal.