Kombardo Expressen efter Aarhus-svipser: Både chauffør og passager bærer et ansvar

Mark Palmquist fra Gudhjem Bus kører for Kombardo Expressen, og det var en af hans chauffører, der torsdag kørte en englænder og hans fireårige datter til Bornholm, selvom om der stod Aarhus på billetten.

– Vi beklager hændelsen alt det, vi kan, siger Mark Palmquist.

– Men som jeg har fået det oplyst, så viste den pågældende englænder slet ikke sin billet. Mens chaufføren var i gang med at hjælpe med bagage, gik manden op og ville finde en plads. Han sagde så, at han ville komme tilbage og vise sin billet, men det gjorde han ikke, siger Mark Palmquist.

Så man kan komme med bussen uden at vise billet?

– Nej, selvfølgelig kan man ikke det, og jeg har også indskærpet over for vores chauffører, at man skal skal tjekke alle billetter, siger Mark Palmquist.

Ifølge englænderen Charlie Waller viste han sin billet til chaufføren på sin ipad. Den blev nøje forstørret og studeret, fortalte Charlie Waller, da Bornholms Tidende mødte ham i velkomstcentret i går, men den historie kan Kombardo Expressen altså ikke genkende.

Mark Palmquist mener, at ansvaret ligger hos begge de implicerede parter:

– Både chaufføren og passageren skal sørge for at orientere sig ordentligt, og vi har altså et stort skilt foran i bussen, hvor der står Bornholm, så der burde ikke være tvivl om, hvor den kører hen, siger han.