Danmarks flotteste motorbane kom et skridt nærmere

– Nu skal vi ud at finde nogle flere penge, for det er stadig vores intention, at vi skal etablere Danmarks bedste motorbane.

Det siger Torben Larsen, formand for Bornholms Motor Sport (BMS), efter at et flertal i kommunalbestyrelsen torsdag frigav den halve million kr., man allerede for tre år siden afsatte til klubbens anlæg af en folkeracebane. Dengang handlede det om en bane ved Aakirkeby. I dag er det en bane på Bolbyvej i Klemensker. Plangrundlaget er på plads, men der verserer stadig en klagesag fra naturfredningsforeningen.

– Jeg har en stor forventning om, at vores politikere og embedsværk har gjort et godt stykke arbejde, så naturfredningsforeningen ikke får medhold i klagen. Men vi ved godt, at alt kan ske, siger Torben Larsen, som glæder sig over kommunalbestyrelsens beslutning:

– Det viser, at de tror på os, siger han.

BMS har endnu ikke været i gang med noget anlægsarbejde på Bolbyvej.

– For det første har vejret ikke været til det, og vi har tidligere spildt meget arbejde med ansøgninger, så vi har holdt lidt igen. Men vi arbejder på fuld tryk bag kulisserne, siger Torben Larsen.

Sæsonstart til foråret

Det er stadig meningen, at der skal køres folkerace på Bolbyvej i 2019 – med sæsonstart i april.

– Det vil nok ikke blive på hele arealet fra start. Vi vil gøre, ligesom vi har gjort på Lundsgårdsvej, hvor vi tager pløjemarken og indretter den, og så nøjes vi med den, indtil vi får etableret resten af anlægget, oplyser formanden.

Det sker også i afventen på afgørelsen i den klagesag, som Danmarks Naturfredningsforening Bornholm har rejst, fordi man mener, at kommunen bør foretage en større undersøgelse af en motorbanes påvirkninger af miljøet. Det er Miljø-og Fødevareklagenævnet, der behandler klagen.

– Får klageren medhold, kan vi blive sat et år tilbage, men det er ikke noget vi regner med, siger Torben Larsen.