Torsdagens leder: Molslinjen har et stort arbejde foran sig

Bornholm har været en stor mundfuld for Molslinjen. Så overdriver jeg vist ikke. Og at Molslinjens tillid blandt bornholmere lige nu er tæt på frysepunktet, fik vi at se forleden, da Express 1 sejlede ud af havnen i Ystad uden den busfuld passagerer, der havde rejst fra København over Sverige med Jørgen Andersens Bornholmerbus.

Bornholmerbussen blev fanget i tæt trafik i det københavnske og ankom til havnen i Ystad klokken 18.34. Til synet af Express 1, der lagde fra land i det øjeblik, passagerne begyndte at løbe mod terminalen.

Årsagen: En polsk færge skulle ind i havnen og gav kaptajnen ombord på Express 1 fem minutter. Molslinjen så ind i en potentiel forsinkelse på op mod 45 minutter.

Så havde vi balladen. Jørgen Andersen, der har drevet Bornholmerbussen i 38 år og i forvejen føler sig kørt ud på et sidespor af Molslinjen, udtalte her i avisen og til tidende.dk, at han aldrig har oplevet noget lignende, og passagerne, der havde planlagt ankomst til Rønne klokken 20, måtte vente på 22.30-afgangen og fik således et par timer til ”sight-seeing” i Ystad.

Uhørt og endnu et tegn på Molslinjens elendige tilgang til Bornholm, konkluderede mange.

Jeg tænker, at hvis Molslinjen havde en hovedstol af tillid at trække på i en situation som denne, så havde reaktionerne nok været knapt så hårde, som de blev.

Blandt andet på Tidendes Facebook-side gik mange nærmest i rødt. Havde hovedstolen været på plads, havde den været til at æde. Så var balladen måske blevet knapt så markant. Men sådan ligger landet ikke lige nu.

Molslinjen har med andre ord et kæmpe arbejde at gøre i det nye år med at opbygge respekt og tillid fra bornholmerne.

Den findes ikke efter et efterår med 42 aflysninger på 100 dage og et produkt, som bornholmerne har vanskeligt ved at vænne sig til.

Molslinjens største problem har – udover det skib, de har sat ind – været rederiets tilgang til markedet på de store linjer.

Til de bornholmske spillere, virksomheder og samarbejdspartnere. Som for eksempel Bornholmerbussen.

Tirsdag aften ved 19-tiden havde Jørgen Andersen og Bornholmerbussens passagerer ikke særligt meget godt at sige om de nye færgetider på Bornholm. Det er til at forstå.