Julemænd stjålet fra Klemensker og sat op andre steder: De kunne bare have spurgt

Tre af Klemenskers julemænd er gået på ferie, en fjerde er pist væk.

– Vi kunne ikke forstå, at fire af vores julemænd ved byportene pludselig var væk. Det var julemænd fra Aarsballevej, Brogadevej, Simblegårdsvej og Bedegadevej, fortæller Bjarne Reimer Hansen fra Klemensker Land- & Byforening.

Det er blevet en juletradition, at foreningens frivillige hvert år sætter nisse- og julemandsfigurer op i byen, i lygtepæle og andre steder. Ved byportene byder de lidt større julemænd velkommen til Klemensker.

– Så var der en, der ringede og sagde, at der stod en julemand oppe i Olsker, sat fast med kile og det hele. Det undrede mig lidt. Men der stod ganske rigtig en og hyggede sig, og så fandt vi to på Røvej. Dem tog vi med hjem. Men den sidste har vi ikke fundet, siger Bjarne Reimer Hansen.

Tror du, de er blevet misundelige oppe i Olsker og Rø?

– Det er da en ærlig snak. Men så kunne de spørge, om de må låne tegningerne, for det koster over 1.000 kr. at få fremstillet en julemand, siger Bjarne Reimer Hansen.

Da det er et større arbejde at sætte julemændene op igen i byportene, er det bestemt, at julemændene går tidligt på ferie.

– De skulle alligevel snart ned igen, siger Bjarne Reimer Hansen, som dog ikke mener, at julen skulle være i fare i Klemensker af den grund.

Og så hører han meget gerne tips om, hvor den fjerde julemand er blevet af.