Forældre er ikke blevet hørt: Plan for nordlandets børnehuse udskudt en måned

Der kommer til at gå en måned mere, før det står klart, hvad der skal ske med børnehusene på nordlandet.

Der er nemlig opstået tvivl om både kommunens og Bornholms Idræts- og Kulturcenters roller, ligesom forældrebestyrelserne i Tejn og Allinge børnehuse ikke er blevet inddraget, oplyste borgmester Winni Grosbøll (S) ved starten af aftenens møde i kommunalbestyrelsen.

– Vi har behandlet sagen meget hurtigt i udvalget, fordi vi skulle finde en afklaring i 2018. Men at udskyde det en måned mere kan vi nok godt klare, sagde børne- og skoleudvalgets formand Morten Riis (EL).

Før mødet var der lagt op til både at bevare Tejn Børnehus og bygge et nyt ved Bornholms Idræts- og Kulturcenter. Og undlade at renovere Allinge Børnehus, hvad der er blevet vurderet som en både dyr og mindre god løsning.

Venstre ærgrede sig over, at børnehusenes fremtid på nordlandet kommer til at vente lidt endnu på at blive afklaret. Partiet følte sig tryg nok ved at køre videre som planlagt, oplyste gruppeformand Søren Schow (V). Dansk Folkeparti havde det omvendt.

– Vi synes, at det er lidt ærgerligt, at vi ikke har inddraget forældrebestyrelserne i både Allinge Børnehus og Tejn Børnehus. Så vi går ind for at vente en måned, sagde gruppeformand Linda Kofoed Persson (DF).