Fond støtter det nye museum med 25 mio. kr.

Augustinus Fonden støtter det forestående byggeri af et museumscenter på Helligdommen med 25 millioner kroner.

I alt er der nu bevilget over 134 millioner kroner til projektet, og dermed er Bornholms Museum og Bornholms Kunstmuseum et stort skridt tættere på at få virkeliggjort drømmen om at skabe et fælles museumscenter på Bornholm.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Det nye museum byder på en sammenlægning af Bornholms Museum og Bornholms Kunstmuseum. Dertil kommer blandt andet et nyt lysmuseum.

– Augustinus Fonden har særligt bemærket de ambitiøse planer om formidling af både kunst og kulturhistorie og det tætte nye samarbejde mellem institutionerne om at skabe Museum+, der bliver en nyskabelse både på Bornholm og i dansk museumsregi, hedder det i pressemeddelelsen.

– Det er vigtigt, at der er gode ambitiøse rammer for at formidle både kunst og kulturhistorie på Bornholm. Det nye museumscenter ser ud til at kunne tilbyde sådanne rammer også for den bornholmske kulturhistorie, så vi ser frem til at følge arbejdet med det nye museumscenter, siger fondsdirektør Frank Rechendorff Mølle.

Museumsdirektørerne for Bornholms Museum og Bornholms Kunstmuseum kalder det et meget stort skridt på vejen.

– Vi skal stadigvæk ud og finde de sidste penge, men bevillingen gør os meget fortrøstningsfulde, lyder det fra Jacob Bjerring-Hansen og Lars Kærulf Møller.

– Planarbejdet og projektering foregår sideløbende, så vi forhåbentligvis snart kan blive helt konkrete i arbejdet med at sikre Bornholms Museum nutidige rammer og at kunne udfolde det helt særlige lys over Bornholm, siger museumsdirektørerne.