Folkemødet: Stor interesse for endagsture betyder flere afgange med Molslinjen

Folkemødet har siden 1. november, hvor det blev muligt at booke færgerejser til Folkemødet, fået mange henvendelser på muligheden for at lave endagsture.

Sammen med hovedsponsoren Molslinjen har den politiske festival derfor besluttet at indsætte hurtigfærgen Express 1 både fredag og lørdag aften, så den sejler fra Rønne klokken 22.30.

Det betyder, at foreninger og læseklubber kan tilbyde endagsturen til deres medlemmer, typisk med afgang fra København klokken 6.45 og retur igen i hovedstaden klokken 02.00.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse.

– Vi har oplevet stor efterspørgsel på sene aftenafgange fredag og lørdag, så de gæster der ikke har mulighed for at være på Bornholm flere dage stadig kan opleve Folkemødet og Bornholm. Det har vi haft en god dialog med Bornholmslinjen om, og vi er utroligt glade for at kunne sikre at flere har mulighed for at komme til Folkemødet. En-dagsturene er også en god mulighed for at vise, at Bornholm ikke er svær at rejse til, siger souschef i Foreningen Folkemødet, Jørgen HK Jepsen.

Povl Anker til Køge

Et andet tiltag for at sikre bedre logistik bliver at sende Povl Anker til Køge onsdagen efter Folkemødet.

Formålet med denne tur er få transporteret en stor del af al Folkemødets materiel bort fra øen og frem til nye arrangementer såsom Roskilde Festival og Copenhell og samtidig kunne friholde kapacitet på Hammershus til al det gods der normalt transporteres fra øen i uge 25, forklarer Folkemødet.