Solcelleparker solgt til schweizisk selskab

De to store solcelleparker på Bornholm, der blev opført i foråret ved Stenseby og ved Aakirkeby, er nu blevet solgt til det schweiziske asset management selskab re:cap.

Solcelleparken ved Stenseby blev indviet af energi-, forsynings-og klimaminister Lars Chr. Lilleholt i juni. Den anden solcellepark ligger ved Bodelyngsvejen mellem Lobbæk og Aakirkeby. De to solcelleparker blev sat i drift den 26. og 27. maj. 7.000 husstande på Bornholm får strøm fra de to solcelleparker.

European Energy Group har indgået en aftale med det schweiziske selskab re:cap om salget af en hel række af danske solcelleparker med en samlet kapacitet på 70MW.

De otte solcelleparker blev opført og nettilsluttet tidligere i år, to af dem ligger altså på Bornholm.

– Danmark er globalt førende inden for energiproduktion fra vedvarende kilder, og for os er købet af denne solcelleportefølje den perfekte afslutning på et succesfuldt år, siger køberen, selskabet re:cap i en pressemeddelelse om salget.

European Energy vandt i 2016 opgaven på en række solcelleparker i Danmark i EU’s første tværnationale solcelleudbud på i alt 50MW. Her kunne både danske og tyske firmaer byde ind, og European Energy gik hjem med ordren, som de to bornholmske solcelleparker blev en del af.

De to bornholmske solcelleparker er på hver 2 ha og har hver en kapacitet på 10 megawatt, og de blev indviet den 30. maj i år.