Kritikere: Byggeri vil skæmme den gamle havn

Det er måske ikke ligefrem julefreden, der er i fare. Men i hvert fald blev fronterne igen trukket op, da Vang Havn forleden holdt et orienteringsmøde om planerne for et nyt samlingshus på havnen.

I spidsen for kritikken af planerne står Karen Christensen og Jette Jantzen. Sidstnævnte ejer Café Misty ved havnen. Karen Christensen bor lidt længere henne ad vejen mod Pissebækken. Et nyt samlingshus vil komme til at tage en bid af deres udsigt mod Østersøen.

– Men det vigtigste for os er at bevare miljøet i Vang, og byggeriet vil komme til at skæmme den gamle havn. Vi har heller ikke brug for så stor en bygning, når vi kun er 45 fastboende tilbage i Vang. Havnen har bygninger nok, og det kniber med at vedligeholde dem, mener Karen Christensen.

– Byggeriet vil også komme til at tage udsigten op over kystlinjen for dem, der står på havnen. Vi vil gerne have flere turister i Vang, siger man, men selv om jeg er driver forretning, vil jeg sige, at vi næsten ikke kan rumme flere om sommeren, siger Jette Jantzen.

Karen Christensen og Jette Jantzen siger, at de henvender sig til Bornholms Tidende, fordi de føler, at de har svært ved at komme til orde og ikke kan få lov til at præsentere deres plan om en modernisering af Salteriet (se anden artikel).

– Vi føler, at planerne om det nye hus er blevet bestemt, uden at vi er blevet hørt. Der mangler kommunikation. Der er ingen, der har bedt om projektet. Det er en lille, lukket skare, der finder ud af, hvad der skal ske. Alle andre bliver fejet af bordet. Andre har for eksempel spurgt, om man ikke kunne bruge galleriet, hvor der er en parkeringsplads i nærheden, siger Karen Christensen.

– Det er bådejerne, der har stemmeret. Nogle af dem bor i Rønne og andre steder. Jeg synes ikke, at det er i orden, at de skal bestemme, om der skal bygges i Vang. Jeg har købt en lille jolle, så jeg nu – ligesom Karen – også er medlem af Vang Havn, siger Jette Jantzen.