Forsvarer kræver frifindelse: Bevisbyrden er ikke løftet

Den 55-årige ejendomsmægler, der er tiltalt for underslæb, bedrageri og dokumentfalsk, skal frifindes for alle forhold, hvis det står til hendes forsvarer, Peter Gerken.

Det slog han fast under sin afsluttende procedure onsdag formiddag, på retssagens tredje dag.

– Anklagemyndigheden har ikke løftet sin bevisbyrde. Derfor skal tiltalte frifindes. Den rimelige tvivl skal komme tiltalte til gode, sagde forsvareren til retten.

Sagen handler blandt andet om, at ejendomsmægleren ifølge anklageskriftet har forfalsket en række købsaftaler og emails, der skulle få det til at se ud som om, hun havde solgt seks husbåde.

Forsvareren er enig med anklageren i, at dokumenterne er falske, men han mener ikke, det er bevist, at de er udfærdiget og sendt af den tiltalte, der nægter sig skyldig i alle anklager.

Forsvareren påpeger, at forsættet til forbrydelsen mangler, da han ikke mener, hun har fået noget ud af det.

– Motivet mangler simpelthen for tiltalte til, at det her skulle give nogen som helst mening. Der ville aldrig komme nogen midler ud af falske købsaftaler, sagde Peter Gerken under proceduren.

Han mener desuden, at det er væsentligt, at ejendomsmægleren ikke har modtaget et salær for de falske salg – det er i hvert fald ikke bevist, at pengene er udbetalt, mener han.