Formand for havnen: Vi skal skabe liv i byen

– Jeg kan godt forstå, at de opponerer imod planerne. Det havde jeg nok også selv gjort. Men vores opgave i bestyrelsen er at forvalte havnens formålsparagraf så godt som muligt, og det vil sige, at vi skal skabe liv i Vang.

Det siger Søren Vaupell Christensen, formand for Vang Havn, i en kommentar til kritikken fra Jette Jantzen og Karen Christensen, som er imod planerne om byggeriet af et nyt samlingshus ved Vang Havn.

Han forklarer, at det nye hus skal være meget mere end et samlingshus for vangboerne. Det skal også være et sted for byens besøgende, lidt i stil med fælleshuset på Hammerhavn. Her skal alle kunne mødes, både fastboende og gæster, og der skal være plads til at grille og røge fisk.

– Vi ønsker at skabe en synergieffekt mellem havnen, kajakroere, cykelturister, vandrere med videre. Man skal kunne se hinanden, for ellers mødes man ikke. Vi kan som bestyrelse se et potentiale i, at huset kommer til at ligge dér, siger havneformanden om den planlagte placering på den nordlige side af havnen, bag sejlerhytten.

Det er demokratisk

– Den effekt med synlighed opnår vi hverken ved Salteriet eller galleriet, tilføjer Søren Vaupell Christensen, som afviser, at der skulle være gang i en udemokratisk proces:

– Vi har i bestyrelsen sagt, at det her er en mulighed, som vi fremlagde på generalforsamlingen i marts. Havnens medlemmer har bestemt, at vi må gå videre med forslaget. Hvis der skal bygges, skal det vedtages på en generalforsamling. For mig er det demokrati.

– Vi lovede at få lavet nogle perspektivtegninger, der viser, hvordan det kan komme til at se ud, og vi lovede at holde et orienteringsmøde for grundejerforeningen og havnen. Det har vi nu gjort.

– I forhold til de oprindelige skitser, har vi trukket byggeriet to meter længere hen mod havnen, så sejlerskuret kommer til at dække mere af det. Vi har også sænket det lidt ned i grundniveau og sænket hældningen. Så vi har faktisk lyttet. Vi ønsker jo ikke at genere nogen, understreger Søren Vaupell Christensen.

Ikke uvenskab

– Jeg ser ikke de forskellige meninger som uvenskab, men jeg oplever, at nogen er bekymrede og frustrerede.

– Vi prøver at være så saglige og objektive som muligt, og vi skal gøre det her for fællesskabet. Vi er kun 50 mennesker i Vang. Derfor skal vi have andre folk ned at fylde op. Hvis vi ikke gør det, kan vi godt vinke farvel til Vang. Hvis vi ikke skaber det her liv, tror jeg også, det går ud over erhvervslivet. Folk kommer ikke kun for at se solnedgangen, mener Søren Vaupell Christensen.

Hvad siger du til påstanden om, at det skulle knibe for havnen at vedligeholde de bygninger, man har i dag?

– Vi har galleriet, der fik en kæmpe overhaling for fem år siden, og som nu er i god stand. Toiletbygningen er kommunens, vi har fået nyt pap på sejlerhytten og nyt pap på bygningen bag toiletterne. Det hele er klaret på frivillig basis. Salteriet har vi planer om at renovere, men vi har den lidt på stand-by, for vi kunne hurtigt tømme kassen, hvis vi bare bestilte håndværkere til det. Jeg synes ikke, at havnens bygninger ser misligholdte ud. Det billede kan jeg ikke genkende, slutter Søren Vaupell Christensen.

Havneformanden oplyser, at Vang Havn har nogle og tyve bådejere. Det er dem, der udgør havnen og har beslutningsgrundlaget.