Anklager kræver ubetinget fængsel til ejendomsmægler

Anklager Britt Janni Hansen kræver en ubetinget fængselsdom på halvandet til to år til den 55-årige ejendomsmægler, der er tiltalt for underslæb og flere tilfælde af bedrageri og dokumentfalsk af særlig grov beskaffenhed.

Det står klart efter anklagemyndighedens afsluttende procedurer i sagen ved Retten på Bornholm onsdag formiddag.

– Det er altså groft, at det er en ejendomsmægler, der i kraft af sit erhverv har gjort det her. Og det er ikke sket i få tilfælde. Det er sket mange gange, siger anklageren.

Sagen handler blandt andet om, at ejendomsmægleren ifølge anklageskriftet har forfalsket en række købsaftaler og emails, der skulle få det til at se ud som om, hun havde solgt seks husbåde.

– Hvad står vi så med? Vi står med 16 dokumenter, der er falske. Retten skal nu tage stilling til, om det er tiltalte, der har gjort brug af dem, siger anklageren.

Den tiltalte har tidligere forklaret, at en anden må have sendt de falske dokumenter fra hendes mailkonto. Den forklaring mener anklageren dog, at retten må afvise. Blandt andet fordi to af den tiltaltes tidligere ansatte har vidnet i retten om, at de ikke har haft adgang til hendes mailkonto, og at det ville kræve en kode.

Den tiltalte nægter sig skyldig i alle anklager. Efter anklagemyndigheden har haft ordet onsdag formiddag starter forsvaret sin afsluttende procedure, før retten tager stilling til skyldsspørgsmålet.