Nyt netværk: Der skal være plads til alle

Måske var det den spæde start til en ny bornholmsk folkebevægelse, der udspillede sig på Cafe Momo i Rønne sent tirsdag eftermiddag. Et nyt netværk, Bornholm for mangfoldighed, havde indkaldt til sit første møde, og 20 personer dukkede op, fordi de ønsker et mere lige og inkluderende og dermed mangfoldigt samfund.

Alle som en gav de udtryk for, at de ønsker en anden politik i forhold til de udsatte grupper i samfundet, uanset om det er flygtninge, kontanthjælpsmodtagere, pensionister eller en helt fjerde gruppe, samt at de mangler et sted, hvor de kan møde andre, der har det på samme måde.

Bag initiativet til at holde mødet stod Morten Søftig og Mads Lyngbo, som blandt andet havde gjort opmærksom på det med løbesedler ved sidste uges demonstration til fordel for menneskerettigheder. Flere nævnte, at demonstrationen havde været en meget positiv oplevelse, der havde givet dem lyst til og mod på noget mere af det samme.

Efterhånden som mødet skred frem, kom der sig nogle mere konkrete forslag til aktiviteter, som kan bidrage til den udvikling, Bornholm for mangfoldighed ønsker, og der tegnede sig både et politisk og et mellemfolkeligt spor.

Der var bred enighed om at mødes igen og arbejde videre med de ideer, der kom frem. Og der blev aftalt to nye møder i januar.