Nexøvirksomhed lånte stort beløb til ejendomsmægler: Fik aldrig pengene tilbage

Nexøvirksomheden Ocean Prawns lånte i sommeren 2016 penge til den ejendomsmægler, der nu er tiltalt ved Retten på Bornholm for underslæb og flere tilfælde af bedrageri og dokumentfalsk.

Lånet blev aldrig betalt tilbage og er nu en del af anklageskriftet i den retssag, der startede mandag.

Ejendomsmægleren optog lånet på vegne af Baltic Seaside, som hun ejede halvdelen af.

Beløbet på 640.500 kroner skulle sikre, at leveringsfristen på Baltic Seasides tre første husbåde kunne overholdes. Det fortalte Ocean Prawns’ daværende økonomichef, Niels Ole Hald, da han vidnede i retten tirsdag.

– Hun fortalte, at der var godt salg i husbådene, men de manglede lidt likviditet for at komme videre. Husbådsprojektet interesserede os, fordi vi er optaget af at skabe arbejdspladser på østlandet, siger den nu pensionerede økonomichef.

Niels Ole Hald forklarede i retten, at han opfattede det som et kort lån, der ville blive betalt tilbage så snart køberne havde betalt. Betalingen var blot forsinket på grund af ferie, havde ejendomsmægleren oplyst ham. Lånet blev indgået efter en mundtlig aftale.

Det var hans klare indtryk, at husbådene var solgt.

– Jeg fik at vide af (navnet på den tiltalte, red.), at der var drøn på salget. Folk stod nærmest i kø for at købe dem ifølge hende, sagde økonomichefen.

Anklager Britt Janni Hansen læste en mail op, der understøttede Niels Ole Halds forklaring. I mailen, der var sendt fra ejendomsmæglerens mailkonto til Ocean Prawns, stod der blandt andet, at en køber fra Norge ville købe en husbåd på Bornholm og efterfølgende yderligere 50 husbåde, der skulle ligge i Oslo.

Den tiltalte blev spurgt ind til den norske køber under sin forklaring i retten mandag, men hun huskede ikke navnet på den mand, der ville købe 50 husbåde.

Ejendomsmægleren nægter sig skyldig i alle anklager mod sig. Hun har blandt andet tidligere forklaret, at en anden må have brugt hendes mailkonto. Hun mener heller ikke at have givet nexøvirksomheden et indtryk af, at husbådene var solgt.

Der er afsat fire dage til retssagen, og der forventes at falde dom onsdag eller torsdag.