DMI: Juletrafikken ser ikke ud til at blive generet af blæst

– Det ser tilforladeligt ud.

Sådan siger vagtchef Frank Nielsen fra Danmarks Meteorologiske Institut om blæsevejret omkring juletrafikken til Bornholm i den kommende tid.

Molslinjen har aflyst 42 afgange, siden rederiet overtog færgebetjeningen af Bornholm den 1. september, men rolige vindforhold ser altså lige nu ud til, at rederiet ikke får yderligere aflysninger på cv’et op til jul.

DMI arbejder dog med forskellige modeller, og det kan se ud som om, at det trækker op til “et eller andet”, som Frank Nielsen formulerer det, omkring den 23. og 24. december, men der er stor usikkerhed i prognoserne.

– Og det ser ikke ud til, at vi kommer op over 12-13 meter i sekundet, siger meteorologen.

– Og set over flere dage bliver det ikke meget blæsevejr over 10 meter i sekundet. Så der burde ikke være nogen ko på isen, siger Frank Nielsen med henvisning til, at Molslinjen i henhold til kontrakten først må aflyse hurtigfærgen Express 1 ved 16 meter i sekundet.

– Når juleaften falder på en mandag, kunne man forestille sig, at juletrafikken er bredt ud over weekenden, og især fredag og lørdag ser ganske vindstille ud, lyder det fra DMI.