Indsatsleder efter brand i juledekoration: Lad det blive årets første og sidste

– Lad det blive årets første og sidste.

Sådan sagde indsatsleder Michael Grønbech-Dam fra Bornholms Brandvæsen, efter at han tidligere i dag kunne puste ud, da en alarm om en brand i en villa i Grisby uden for Rønne viste sig at være en brændende juledekoration, hvor ilden ikke nåede at brede sig.

I den forbindelse har indsatslederen en lille løftet pegefinger til alle os, der sætter gang i de levnede lys her op til jul:

– Udvis stor forsigtighed og gå aldrig fra et tændt lys, siger han.

– Levende lys er hyggelige, og der skal selvfølgelig være plads til, at man kan have levende lys derhjemme, men man må altså aldrig forlade dem – heller ikke bare for at gå ind i et andet rum, siger Michael Grønbech-Dam.

Ved mandagens brandalarm var det et par forbipasserende, der slog alarm og fik slukket ilden, og indsatslederen fortæller, at det kunne være gået gruelig galt, hvis der var gået bare fem minutter mere.