Ejendomsmægler nægter sig skyldig i dokumentfalsk, bedrageri og underslæb

Mandag morgen startede retssagen mod den bornholmske ejendomsmægler, der er tiltalt for bedrageri, underslæb og dokumentfalsk i flere tilfælde.

Ejendomsmægleren nægter sig skyldig i alle tiltaler.

Ejendomsmægleren er blandt andet tiltalt for at have forfalsket købsaftaler, så det så ud som om en række boligprojekter var solgt, selvom der reelt ikke var nogen købere. Formålet var ifølge anklagemyndigheden at få udbetalt kommission for handlerne, hvilken løb op i 375.000 kroner for tre projekter.

Ejendomsmægleren er også tiltalt for at have lånt 640.000 kroner af den bornholmske virksomhed Ocean Prawns, selvom vedkommende hverken havde vilje eller evne til at betale lånet tilbage. Pengene blev brugt på at betale første rate på tre boligprojekter, så byggeriet kunne påbegyndes.

Endelig er ejendomsmægleren tiltalt for at bruge 625.000 kroner, som et ægtepar fra Sorthat havde betroet vedkommende som betaling for en lejlighed på Mallorca, som de skulle købe sammen som en investering. Ægteparret og ejendomsmægleren var en del af den samme vennekreds. Ejendomsmægleren annullerede dog ifølge anklageskriftet købet, men beholdt pengene selv.

Der er navneforbud i sagen, hvilket betyder, at pressen ikke må oplyse noget, der kan identificere den tiltalte.

Der er afsat fire dage til retssagen, og dommen forventes at falde torsdag.