Elever er med i omvendt julekalender

Bornholm er med på landkortet, når 40.000 danske skolebørn deltager i SOS Børnebyernes Omvendt Julekalender, der handler om at give i stedet for at få. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Her på Bornholm lærer 215 elever om børns vilkår i andre lande og samler ind til fordel for børn i nød. Hver dag ser de en film om et barn, der lever under helt andre vilkår end dem, man kender herhjemme, blandt andet i Laos, Zambia og Rusland.

Det er SOS Børnebyerne, der står bag kalenderen, og det er sjette år i træk, den velgørende kalender vender julen på hovedet for tusindvis af skolebørn.

Eleverne har mulighed for gøre gode gerninger derhjemme, som forældrene kan belønne med en lille skilling. På den måde spreder de mange deltagende skolebørn både glæde hjemme og for de børn, som beløbene fra alle de gode gerninger skal hjælpe. Sidste år samlede eleverne over 481.000 kroner ind til børn i Rwanda.