13 lejere må forlade Almegårds Kaserne

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har opsagt alle civile lejere på Almegårds Kaserne. De 13 foreninger, virksomheder og myndigheder, som i øjeblikket har til huse på kasernen, må derfor se sig om efter et nyt sted at være.

Opsigelserne sker som følge af Forsvarsforliget, som blev indgået i februar. Forliget tilfører en ekstra opklaringseskadron på omkring 100 soldater til Bornholm, og derfor får Forsvaret selv brug for sine bygninger, skriver Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i en e-mail til Bornholms Tidende.

De 13 foreninger og virksomheder, som i øjeblikket lejer sig ind på kasernen, inkluderer blandt andet firmaet Fugato, foreningen Operation Tjernobylbørn og sportsklubben Rønne Billardklub.

Desuden har Bornholms Regionskommune og Bornholms Politi også lokaler på kasernen. Den ældste lejekontrakt er indgået i februar 2002.

– Vi har gennem årene haft gode relationer til lejerne og været glade for at kunne udleje vores overskydende kapacitet til dem, så det er en lidt dobbelt fornemmelse, at vi må opsige dem, skriver kommunikationsmedarbejder i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse Martin Særmark-Thomsen i e-mailen.

Hvornår den nye opklaringseskadron vil være på plads på Almegårds Kaserne er på nuværende tidspunkt uvist. Chef for Distrikt Bornholm, Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse på Bornholm, fastslår dog, at det bliver inden 2023.

– Når vi skal tilvejebringe faciliteter til dem (de nye soldater, red.), kan det ikke hjælpe noget, at vi først starter i slutningen af 2022. Det tager tid at få klargjort fasciliteterne og skaffe penge til at lave tilpasninger. Derfor starter vi nu.

De 13 lejemål opsiges samtidig på grund af skærpede sikkerhedsregler på Almegårds Kaserne, da Forsvaret gerne vil indføre adgangskontrol ved kasernens indgang.