Gazeller helt uden at vide det

Vækst-elite kaldes topscorerne på Børsens årlige såkaldte Gazelleliste. Ni bornholmske virksomheder er med på listen i år, og en af dem er – til deres egen overraskelse – flyttefirmaet A.J. Transport/Flytning, hjemmehørende i Svaneke.

De opfatter måske ikke lige sig som vækstelite, og de overhovedet vidste ikke, at de var med i selskabet.

– Det kom bag på os, siger indehaver Allan Jensen og ægtefællen Inga Jensen.

Men den er god nok. A.J. Transport/Flytning er en af årets gazellevirksomheder.

Over fire år er firmaets årsresultat steget fra godt 24.000 kroner i 2013, til næsten 600.000 kr i 2017, og det giver A.J. Transport/Flytning ApS en vækstrate på 116,8 procent.

Gazellelisten sætter navn på årets hurtigst voksede danske virksomheder beregnet ud fra omsætning eller bruttoresultat over de sidste fire regnskabsår

– Jeg kender godt listen, men havde aldrig troet, det skulle overgå mig at være på den, siger Allan Jensen.

Han griner dog også lidt af, at hans enmands-firma er kommet i selskab med store virksomheder både her på øen og ovre.

– Jeg ved ikke helt, hvad vi skal tænke om det. Det vækker glæde, men jeg tror ikke, vi kan bruge det til så meget. Tiden må vise, om det har nogen betydning, siger Allan Jensen.

I vidste det slet ikke?

– Nej, det var først, da der stod noget i avisen, og der var en, der sagde det til os, fortæller de, der ud over at drive flyttefirmaet også er nye forpagtere af Havnekiosken i Svaneke.

– Så sagde jeg også: Ej, det passer ikke, griner Inga Jensen.

Allan og Inga Jensen har netop 1. oktober overtaget Havnekiosken i Svaneke, men Allan Jensen driver også fortsat sit flyttefirma ved siden af.

A.J. Transport/Flytning har han drevet siden 1983, i første omgang fra Gladsaxe, hvor familien boede, inden de flyttede til Østermarie i 1998, og han har i mange år pendlet fra Bornholm til Gladsaxe. I dag har firmaet adresse på Svanevang 4-6 i Svaneke.

Nedgang gav opgang

Den store vækst i flyttefirmaet skyldes en helt særlig opgave, Allan Jensen har, forklarer han.

– Jeg har flyttet for Post Danmark i 30 år. Det er den enes død, den andens brød, kan du sige. Post Danmark har jo lukket den ene afdeling efter den anden. Det, de gjorde på papiret, når de lukkede et kontor ned, gjorde jeg så med hænderne, når jeg flyttede inventar og produktionsmaskiner, forklarer Allan Jensen.

Derudover har Allan Jensen været og er stadig ansvarlig for Post Danmarks lagre af møbler og produktionsmaskiner.

I forhold til gazellelisten forventer Allan Jensen dog ikke at være en af de virksomheder, der kommer på igen. Med færre postkontorer, bliver der også færre flytninger for Post Danmark.

– Så må jeg tage flere privatflytninger, men det kan benene ikke holde til, forklarer flyttemanden, og det var derfor ægteparret i oktober sprang ud som Havnekiosk-ejere i Svaneke.

– Men jeg forventer at kombinere de to virksomheder med måske to-tre flytninger om ugen, og det er utrolig positivt, at mange har fået øje på os, siger Allan Jensen, der har samarbejdspartnere både her på øen og ovre og indlejer folk efter behov.

– Mange er ellers gået ud af flyttebranchen i min alder, jeg er 63, men jeg kan li’ det, og jeg har passet på mig selv, det er derfor jeg kan holde til det, siger Allan Jensen, der ikke har noget planer om at stoppe som flyttemand.