Kunstmuseet køber centralt værk af Olaf Rude

Bornholms Kunstmuseum har med støtte fra Otto Bruuns Fond købt værket ”Udsigt fra atelieret” af Olaf Rude. Maleriet er fra 1943 og har gennem længere tid været deponeret på musset.

Ejeren har ønsket at sælge maleriet, og det åbnede altså muligheden for at købe og optage det i museets samling, oplyser Bornholms Kunstmuseum i en pressemeddelelse.

Oliemaleriet måler 100×125 centimeter og er fra en periode, hvor Olaf Rude koloristisk stod på et højdepunkt, og gengiver udsigten over Allinge fra atelieret ved hans hus ”Havkatten”, og derudover et interiør med en opstilling, hvor opstillingens forskellige elementer kontrasterer udsigten, lyder det fra musset.

– Mange vil kunne genkende maleriets motiv, idet det var det første billede, der blev reproduceret og distribueret som litografisk tryk af forlaget Norman Zeuthen i slutningen af 1950’erne, hvor det blev særligt populært at hænge op på diverse skoler og offentlige institutioner.

– Værket er et fornemt supplement til museets samling af værker af Olaf Rude, der tæller både nogle af de tidligste kubistiske værker og de senere koloristiske værker, hvor han især har yndet at gengive det bornholmske landskab, oplyser kunstmuseet.

Maleriet kan opleves i museets faste samling, hvor det hænger sammen med værker af andre bornholmermalere.

Foto: Simon Lautrop, Bornholms Kunstmuseum