Gazelle i Klemensker: Vi er ikke færdige med at vokse

For andet år i træk er entreprenørvirksomheden STM Enterprise at finde på dagbladet Børsens såkaldte Gazelleliste.

På listen optræder danske virksomheder, som alle er vokset hvert år i fire regnskabsår, og som minimum har fordoblet deres omsætning i perioden.

Det lever STM Enterprise op til med en vækstprocent på 108,4.

– Det er dejligt at få bekræftelse på, at man har gjort noget ekstraordinært, fortæller Brian Kofoed, som inviterede sine 12 medarbejdere med til København for at modtage prisen i Tivoli Kongrescenter i sidste uge.

Den øgede vækst betyder, at Brian Kofoed har måttet forstærke mandskabet med yderligere to mand, sådan at den samlede medarbejdertrup i dag består af 12 ansatte plus ”det løse”.

– Til daglig er vi i gennemsnit 16 personer, der hjælper; 12 fastansatte og fire mindre erhvervsdrivende personer, som tilbyder deres assistance i forhold til forskellige opgaver, siger direktøren.

STM Enterprise tager sig af vognmandskørsel med kran og tips samt transport af halm og gylle. Desuden har virksomheden en mindre landbrugsafdeling, som laver mandskabsudleje til blandt andet kystforarbejdning og halmrivning.

Ifølge Brian Kofoed skyldes STM Enterprises massive vækst firmaets gode service:

– Vi sørger for at levere projekterne til tiden og til den aftale pris. Vi prøver at sætte os i kundernes sted og løser opgaven, som de ønsker den løst, siger han og roser sine medarbejdere:

– Vi er ikke en særlig stor organisation. Derfor skal mine medarbejdere være fleksible og kunne lidt af det hele – og det kan de. De møder på arbejde hver dag for at tjene løn selvfølgelig, men også fordi de synes, det er et sjovt arbejde, og det kan kunderne mærke, siger han.

Sidste år vækstede STM Enterprise 166,5 procent, og de stadigt flere opgaver kræver stadigt flere hænder. I øjeblikket er virksomhedens største udfordring at finde flere ”de rigtige” medarbejdere, som kan varetage en bred vifte af opgaver, forklarer Brian Kofoed.

Desuden mangler han en mellemleder i hverdagen:

– Jeg kan ikke både sidde i kommunalbestyrelsesmøder, passe min landbrugsejendom, være direktør i mit entreprenørselskab og oveni det hele være daglig leder for alle medarbejdere, siger han.

Det er derfor ikke utænkeligt, at virksomheden ansætter en mellemleder i løbet af år 2019, tilføjer han. Hvis det udelukkende er op til Brian Kofoed, er STM Enterprise dog endnu ikke færdig med at vokse:

– Så længe vi har glade kunder, og telefonen bliver med at ringe, så tager vi opgaver ind, siger han afsluttende.

STM Enterprise
har base på St. Muregård i Klemensker, hvor Brian Kofoed også driver et landbrug. Virksomheden blev stiftet i 2011, efter Brian Kofoed i tre år havde lavet udkørende arbejde i sin landbrugsvirksomhed.

Gazellelisten
i Børsen har i år selskab af i alt ni bornholmske virksomheder, blandt andet Anlægsgartner Lang, Bjerregård og PL Beton.