Christiansøfarten har fået en ny femårig kontrakt

Christiansøfarten har underskrevet en ny kontrakt om at stå for den samfundsbegrundede færgesejlads mellem Bornholm og Christiansø for årene 2020 til 2024 med mulighed for forlængelse i op til tre år.

Det oplyser Forsvarsministeriet, som erklærer sig meget tilfreds med aftalen, der sikrer fortsat sejlads mellem Bornholm og Christiansø.

– Fast besejling er en vigtig livline og forudsætning for at sikre et bæredygtigt samfund på Christiansø, lyder det.

Fra Christiansøfartens ejere, Peter Stange Jensen og Jens Hede Madsens side er der også tilfredshed med aftalen.

– Vi er meget glade for at have indgået ny kontrakt på sejladsen til Christiansø. Tilskuddet fra Forsvarsministeriet gør, at vi kan sejle hele året med såvel passagerer som gods, siger de ifølge Forsvarsministeriets hjemmeside.

Siden 1960

Christiansøfarten har sejlet mellem Christiansø og Bornholm siden 1960. Det var rederiet, der for nogle år siden gjorde staten opmærksom på, at det var nødvendigt med et tilskud for at fastholde en helårsrute. Herefter fik Christiansøfarten et årligt tilskud på 900.000 kroner til driften.