Behandlingsdom: 29-årig kastede gris af metal i hovedet på kvinde

En 29-årig mand fra Nexø er blevet idømt en behandlingsdom, efter han i foråret kastede en metalgris i hovedet på en kvinde.

Det afgjorde Retten på Bornholm tirsdag.

Episoden skete 20. marts på en adresse i Aarsballe.

Dommen er uden længstetid. Det betyder at manden i en tidsubegrænset periode skal undergive sig tilsyn af kommunen, som blandt andet kan træffe bestemmelse om anbringelse på en institution for personer med vidtgående psykiske handicap.

Manden er blevet dømt efter den hårde voldparagraf, der hedder “legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter”. Dommen lyder på “vold i gentagelsestilfælde”, der betyder, at det ikke er første gang, manden dømmes for vold.

Han har en tidlige foranstaltningsdom fra 2013, der nu er blevet ophævet og erstattet af den nye dom.