Skuffede tillidsfolk undrer sig over udelukkelse fra ansættelsesproces

Det vækker skuffelse og vrede blandt kommunens medarbejdere, at planen er at ansætte den nye kommunaldirektør meget hurtigt og uden, at medarbejderne bliver en del af arbejdet. Tillidsfolkene i de forskellige samarbejdsudvalg vil nu holde hastemøde.

– Vi medarbejdere mødes i løbet af i morgen for at drøfte situationen, fortæller Karen Lynn Jacobsen, næstformand i kommunens øverste samarbejdsudvalg (Hoved MED) og en person, der normalt selv ville sidde i ansættelsesudvalget, der skal finde Peter Lofts afløser.

– Det undrer os, at man lægger op til, at vi ikke skal være med. Det plejer at være kutyme, at der både er ledere og ansatte i et ansættelsesudvalg. Men man vil måske ikke have nogen hindringer i forhold til den person, man peger på, siger Karen Lynn Jacobsen.

– Kommunaldirektøren er vores øverste leder bortset fra borgmesteren. Kommunaldirektøren er formand for Hoved MED (det centrale samarbejdsudvalg, red.), hvor jeg er næstformand. Så vi skal have et samspil med hinanden, siger hun.

Tidsfrist og annoncering undrer

Ligesom kommunalforsker Roger Buch undrer også Karen Lynn Jacobsen sig over den korte tidsfrist, som der er lagt op til.

– Fristen for at søge er meget kort. Måske er det fordi man ved, hvem det skal være. Men på den måde udelukker man andre, der kan være lige så godt eller bedre kvalificeret. Jo længere tid man tager sig, desto større er chancen for at få et bredt og kvalificeret ansøgerfelt, siger hun.

– Det går hurtigt, det må man sige. Jeg er først lige blevet informeret her til morgen.

– Jeg havde ventet at blive informeret i hvert fald lidt tidligere. Planen her er jo ikke kommet til verden i går. Jeg havde også forventet, at jeg ville blive officielt informeret i stedet for at skulle informeres af utilfredse medarbejdere, siger Karen Lynn Jacobsen.

– Der er en gensidig informationspligt, og den mener jeg ikke er blevet overholdt her. Man skal informere i så god tid som muligt, siger hun.

Karen Lynn Jacobsen undrer sig også over, at kommunen efter planen kun vil slå stillingen som kommunaldirektør op på Jobnet og på sin egen hjemmeside.

– De kvalificerede ansøgere søger måske ikke ledige stillinger ved at kigge på Jobnet og kommunens side. De kigger nok nærmere i DJØF-bladet eller et af de landsdækkende dagblade, siger hun.