Linda Persson: Fristen er for kort til at ansætte ny topchef

Fristen til at søge er for kort, og medarbejderne skal med i arbejdet med at vælge Bornholms nye kommunaldirektør.

Det mener gruppeformand Linda Kofoed Persson (DF), der selv er udset til at sidde i ansættelsesudvalget.

– Jeg synes, at ansøgningsfristen er for kort. Stillingen bliver slået op hen over julen. Jeg tror, at det bliver svært at få ansøgere udefra, der kan nå at opdage, at stillingen er blevet slået op, siger hun.

Linda Kofoed Persson forstår godt, at kommunens medarbejdere er frustrerede over ikke at være udset som en del af processen.

– Jeg kan godt forstå, hvis medarbejderne gerne vil have noget at skulle have sagt, for det er også deres nye chef, vi skal ansætte. Vi skylder vores medarbejdere, at vi laver en ordentlig proces, siger hun.

– Men jeg kan se det fra begge sider, for kommunaldirektøren er også borgmesterens nærmeste samarbejdspartner, så det kan også blive nødt til at være en, som hun kan samarbejde med. Kommunaldirektøren er også den i kommunen, vi som politikere arbejder mest med, siger Linda Kofoed Persson.