Årets byggeri: Campus hædres med fornem pris

Byggebranchen har kåret Campus Bornholm som Årets Byggeri 2018. Den bornholmske uddannelsesinstitution har vundet prisen i en åben kategori.

Campusdirektør Inge Prip ser prisen som en stor ære og anerkendelse.

– Den er en anerkendelse af de visioner, der blev sat fra start om at skabe et uddannelsesmæssigt fyrtårn, som samler øens unge på tværs af uddannelser og giver dem et rum for nye fællesskaber, siger hun i en pressemeddelelse.

Hun lægger vægt på, at æren for prisen deles med en række dedikerede folk.

– Der er rigtig mange mennesker, som har lagt et kæmpe arbejde i at få det op at stå med de tanker for øje. Lige fra bestyrelsesmedlemmer, ledere, medarbejdere og elever til fonde, arkitekter, entreprenører og håndværkere. Denne pris går til dem, og jeg er meget stolt af være en del af vores fælles projekt, siger campusdirektøren.

Over 50 forskellige byggerier var nomineret til prisen som Årets Byggeri 2018 i de tre kategorier Bolig, Åben og Erhverv.

Dommerkomiteen fandt ikke nogen vinder i den sidstnævnte kategori, men pegede på Lisbjerg Bakke i kategorien Bolig og altså Campus Bornholm i kategorien Åben.

Dommerne lagde blandt andet vægt på, at Campus Bornholm samler gymnasiale og erhvervsfaglige uddannelser under samme tag.

– Campus Bornholm skaber ligeværd blandt de unge i deres valg af uddannelse. På Campus samles alle øens uddannelser efter folkeskolen, og skolen er således et tiltrængt opgør med den udbredte praksis at adskille de unge i boglige og faglærte uddannelser. Med fine, gennemtænkte og fælles rammer viser vi de unge og deres forældre, at vi som samfund værdsætter alle lige højt uanset hvilken uddannelse og fremtidig jobfunktion, de vælger. Det har Danmark og dets unge brug for – og fællesskabet på Bornholm vil styrkes, lyder begrundelsen fra dommerne i en pressemeddelelse.

Dommerkomiteen består af repræsentanter fra byggeriets førende aktører.

Campus Bornholm får overrakt prisen onsdag klokken 15.00.

Årets Byggeri
Årets Byggeri er den bredeste og mest alsidige pris i byggebranchen. En national, hæderspris som hvert år tildeles årets bedste og vigtigste byggerier ud fra deres samfundsmæssige og byggefaglige betydning. Nominerede byggerier bedømmes af en dommerkomite med branchens vigtigste branchedirektører og aktører. Magasinet Byggeri er vært for Årets Byggeri.

Det nye campus
– Det nye Campus Bornholm blev indviet den 13. juni 2018 af HKH Kronprins Frederik.
– Byggeriet er støttet af en række fonde og særligt muliggjorde en stor donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Herudover har Sparekassen Bornholms Fond, Dreyers Fond og Brødrene E., S. & A. Larsens Legat også bidraget.
– I alt udgør Campus Bornholm nu cirka 21.000 m2 for cirka 1.900 elever, kursister, studerende og medarbejdere. Nybyggeriet udgør 15.435 m2, og der er ombygget 2.500 m2 eksisterende undervisningsfaciliteter.
– Byggeriets storentrepriser er udført af PL Enterprise, GVL Enterprise og Ribe VVS Service.
– Campus Bornholm er tegnet af Cubo arkitekter sammen med Nova 5 arkitekter, Dominia, Lars Ørtoft Rådgivende ingeniørfirma og Henrik Jørgensen Landskab.
Kilde: Campus Bornholm