Flere kommer videre efter lang tid på kontanthjælp

Det kan være meget svært at vende tilbage til arbejdsmarkedet, hvis man har modtaget kontanthjælp i mere end tre år. Men Bornholm er bedre til det end de fleste, blev kommunens udvalg for job, udvikling og fritid orienteret om i denne uge.

Jobcentrets såkaldte 225-projekt for de langvarige modtagere af kontanthjælp har nu kørt siden sidste sommer. Målet var at gøre hver tiende af de 200 omfattede borgere selvforsørgende – men efter halvandet år er i stedet hver femte af deltagerne i dag enten i arbejde eller i gang med en uddannelse.

Dermed er 14 procent af deltagerne om året kommet ud af livet på kontanthjælp. Det er bedre end de 10 procent, der var kravet for, at indsatsen kunne løbe rundt. Jobcentret fortsætter nu for at nå de 16 procent om året, der har været Jobscentrets interne mål. Yderligere tre procent arbejder i dag på deltid.

Desuden er omkring 11 procent af deltagerne blevet ”afklaret til rette ydelse”: Ressourceforløb, flexjob eller førtidspension.