Det centrale Rønne: Kommunens nyindkøb er sød musik i ørerne

Det falder i god jord hos formand Jan Bidstrup fra Rønne Handelsstandsforening, at regionskommunen har købt Dams Gård for at samle Kulturskolen og skabe et nyt kulturtilbud i hjertet af Rønne. En af målsætningerne er at lave et tilbud, der får de unge bornholmere tilbage til centrum og på den måde bidrager til en levende midtby.

Efter en sommer med masser af liv på byens centrale plads blev det i sensommeren meget tydeligt, at gymnasiet er lukket, og eleverne er flyttet. Derfor er tiltaget med Dams Gård sød musik i handelsstandsforeningens ører, fortæller formanden.

– Vi har godt kunnet mærke, at livet med de unge, glade mennesker har fortaget sig, siden gymnasiet flyttede, siger Jan Bidstrup.

– Vi har haft en sensommer, hvor vi kunne mærke, at livet fra gymnasiet og VUC i de store frikvarterer, fritimer og efter skole er forduftet til en vis grad. Ikke 100 procent, men det er aftaget meget markant. Det kan mærkes, både på livet på torvet, livet i byen og desværre også livet i butikkerne, siger Jan Bidstrup.