Molslinjens ejere tæt på opsigtsvækkende handel: Vil købe pensionsselskab

Danske Bank er tæt på et salg af Danica Pensions svenske forretning, og køberen i handlen til over to milliarder kroner ser ud til at blive Molslinjens ejere i den danske kapitalfond Polaris.

Det skriver dagbladet Børsen.

Polaris har allieret sig med en tysk specialist, og en handel vil blive offentliggjort snart, erfarer Børsen.

Kapitalfonden har ifølge Børsens kilder altså afgivet et bud på mere end to milliarder kroner, og hvis handlen går igennem, er det første gang, at Polaris stifter bekendtskab med den finansielle sektor.

Ledende partner Jan Johan Kühl vil ikke kommentere oplysningerne over for Børsen, og det er heller ikke lykkedes avisen at få en kommentar fra Danske Bank.

Børsen: Det er usædvanligt

I en analyse skriver Børsen, at det er usædvanligt, at kapitalfonde køber pensionsselskaber.

– Typisk har kapitalfonde valgt at holde sig fra pensionsselskaber. Det er nemlig sværere at belåne købesummen, end når en kapitalfond køber en traditionel virksomhed, skriver avisen.

Forklaringen på Polaris’ nye eventyr kan dog ligge lige for, lyder det fra Børsen. Der skulle nemlig være tale om et billigt køb.

– Ved udgangen af 2017 var den såkaldte basiskapital i Danica Sverige på godt 1,5 mia. kroner. Såfremt Polaris køber til to mia. kroner, så svarer det til en goodwill på en halv milliard kroner, justeret for eventuel vækst i år, lyder det fra Børsen.

Danica Pension Sverige blev etableret i 1999 har omkring 50 ansatte.